Sajtóközlemény

Uniós támogatásból valósultak meg az „Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok Budapesten az INNOREG Közép-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesület és a Learning Innovation Kft projektjében

A két szervezet 81. 985.000 forint támogatást nyert a „Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatásból új munkavállalók innovatív foglalkoztatása, képzések, tanácsadások és eszközbeszerzés valósultak meg.

A projekt keretében a jelentős nemzetközi informatikai projekt gyakorlattal rendelkező INNOREG Közép-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesület – melynek tevékenysége többek között munkaerő piaci szolgáltatások nyújtása – kifejlesztett egy módszertant, amely a nagy sebességű internetre épülve a munkaerő-piaci befogadást és a mobilitást erősíti. A módszertant részben saját maga tesztelte, részben pedig a projekt partner Learning Innovation Kft, amely felnőttképzéssel, illetve tanácsadással és innovációs tevékenységgel foglalkozó vállalkozás.

Az elképzelés gyökere, a hagyományos értelemben vett távmunkát meghaladó szakmai feladatok elvégzésére képes csoport(ok) kialakítása, amelyek a digitális kompetenciákon kívül pályázatkészítési, projektmenedzselési, csoportmunka ismeretekkel rendelkeznek, és ki vannak képezve olyan körülmények között is csoportmunkát végezni, amikor a csoport tagjai egymástól távol vannak. A tesztelés során 5-5 fő esetében a pályázók végzik a rövid, de a szakmai elképzelések beválása esetén a hosszabb távú alkalmazást. A megszerzett ismeretekkel és kompetenciákkal ugyanakkor a munkavállalók önállóan is alkalmasak munka elvállalására és sikeres elvégzésére.

A programban a 10 munkavállaló angol nyelvi, informatikai, kompetenciafejlesztő és projektmenedzsment képzéseken vett részt, tanácsadói napok keretében felmérés készült egyéni kompetenciájukról, munkahelyi attitűdjeikről illetve az élethelyzetüknek megfelelő foglalkoztatási formák lehetőségeiről, valamint kialakításra került egy iroda, ahol a gyakorlatban is alkalmazhatták a megszerzett ismereteiket.

Kapcsolat:
Név/cím: Telegdy Balázs
Telefon/fax: 06-70-385-7462
Email:balazs.telegdy@learninginnovation.hu