Partnereinkkel 2 éves Innovációtranszfer projektet valósítunk meg, amelynek célja egy olyan forrásteremtő képzés fejlesztése, amely lehetőséget ad civil szervezetek munkatársainak a sikeres fundraisinghoz szükséges tudás elsajátítására. A projektben az Osztrák Fundraising Szövetség által fejlesztett és az Európai Fundraising Szövetség által is akkreditált „Fundraising College” című forrásteremtő képzést adaptáljuk.

Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a forrásteremtés és adományszervezés az elmúlt évtizedekben szakmává nőtte ki magát, különböző szintű iskolákban, képzéseken lehet elsajátítani azokat a kommunikációs módszereket, amelyek segítségével a szervezetek biztosíthatják munkájuk anyagi hátterét.

A projekt két éve alatt a már kipróbált és évek óta sikerrel szervezett „Fundraising College” című, elsősorban civil szervezetek forrásteremtőinek szóló képzést adaptáljuk, amely az alapoktól elindulva mutatja be, hogy mely feltételeknek kell megfelelniük a szervezeteknek a sikeres fundraising tevékenység érdekében, felkészíti a civil szervezeteket az adománygyűjtésre és hatékony módszereket, valamint azok alkalmazási lehetőségeit is bemutatja.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Lifelong Learning program keretében, a Leonardo da Vinci alprogramban Innovációtranszfer projektként valósul meg.