FENNTARTHATÓSÁGHOZ és KÖRNYEZETTUDATOSSÁGHOZ kapcsolódó képzések

Az ipari és fogyasztói társadalom hatásainak felismerése napjainkban odáig vezetett, hogy a gazdaság területén a fenntarthatóság a versenyképesség biztosításának egyik legfontosabb sikertényezőjévé vált.

A témához kapcsolódóan az alábbi képzéseinket ajánljuk:

 

Környezeti fenntarthatósági ismeretek  (16 óra)

A képzés célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a környezettudatosság beépítésére a mindennapos tevékenységeinkbe, valamint, hogy meglássák a lehetőségeket és módszereket a fenntarthatóság érdekében, valamint a rendelkezésre álló erőforrások optimális felhasználása. A résztvevők képesek az egyéni és közösségi környezettudatosság kialakítására és mások orientálására a környezettudatosság felé.

 Környezetirányítási alapismeretek  (16 óra)

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a KIR szabványok struktúrájával, alkalmazási feltételeivel. Általános képet kapjanak a KIR alapelveiről, követelményeiről és megismerjék a klíma tudatosság legfontosabb szabályait. A megszerzett ismeretek alapján képessé váljanak a munkahelyükre vonatkozó környezetirányítási követelmények meghatározására, a rendszer felsővezetői felügyeletére.

Környezettudatos munkavállaló (20 óra)

Ahhoz, hogy a gyermekeink örökségét biztosíthassuk, szükségünk van a környezettudatosság ismereteinek elsajátítására. A pazarlás korlátozása, a hulladéktermelés csökkentése, a műanyag felhasználás mellőzése, az újrahasznosítás megismerése a munkahelyen ennek a képzésnek a célja. Meghozzuk a kedvet a környezettudatossághoz.

 

Hulladékmentes munkahely (20 óra)

A zero-waste mozgalom elsődleges célja a hulladék mennyiségének minimalizálása. Minél átgondoltabbá tesszük a napi rutinunkat, minél tervezhetőbben, tudatosabban vásárlunk, a munkahelyi környezet is annál hosszabb távon ad lehetőséget a fejlődésre. Gyakorlatokkal, javaslatokkal tesszük ezt a képzést élhetővé és a szerzett tudást könnyen elsajátíthatóvá.

 

Fenntartható iroda (20 óra)

A fenntartható létezés a munkahely területére is kihat. Gyakorlati képzésünk arra fordítja a munkavállalók figyelmét, hogy hogyan tudják egyszerű, apró változtatásokkal fenntarthatóbbá tenni, környezettudatossá varázsolni az irodát. A hulladékcsökkentés, a környezetbarát körülmények megteremtése a fókusz, a kiindulási pont. A résztvevők saját személyiségének figyelembevételével történik az iroda-mód-változás.